Maple screening helps put heart back into Sheffield development

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 09:41
sheffield heart of the city screening louvres

Maple have completed the first part of a project in Sheffield to install plant screening that doesn’t look like plant screening.

The vertical louvres on Isaacs House in Sheffield have been designed to complement a Victorian façade that’s being retained within the development. However, they’ll still fulfil their primary function – to hide heating, ventilation and air conditioning machinery from view, as well as protecting it from the elements.
 
“It's really good to see the top level of the development taking shape,” said Maple’s project consultant, Mark Revell. “By incorporating our Corona blades into a bespoke screening system, we created something that looks great as well as protecting plant, machinery and ventilation systems.”
 
The Corona blade vertical screening system has been anodised with an organic dye to match the brickwork, and help the eighth floor plant room blend in.
 
Isaacs House is part of Sheffield’s Heart of the City masterplan and will provide modern workspace on the upper floors, above ground-level retail units.
 

SHARE ON SOCIAL

Share article on Linkedin Share article on Twitter Share article on Facebook

Download our architectural façade brochure

Our architectural façades are perforance tested and improve the aesthetic of a building

Maple's façade systems are available in a range of materials, finishes and sizes to create the desired architectural effect on a building. Solid and perforated facades are most common, but architectural facades are bespoke for each project.

Download
TOF-Offer-2

You might also be interested in...

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 09:41

Maple have completed the first part of a project in Sheffield to install plant screening that doesn’t look like plant screening.

Read more

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 09:41

Maple are working with Willmott Dixon on an exciting new project in Dunstable.

Read more

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 09:41

Maple have won a prestigious rainscreen cladding project for a new extension at The Royal Oldham Hospital.

Read more