Maple on site for flagship health hub

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 08:34
chiltern vale health hub perforated panels acoustic louvres-min

Maple are working with Willmott Dixon on an exciting new project in Dunstable.

We’re installing an architectural façade and rooftop screening system at the £43m Chiltern Vale Integrated Health and Care Hub.
 
The façade will protect an external staircase and is made up of curved panels, which are perforated and powder-coated in anthracite grey. To retain their form when installed, the aluminium panels will have internal stiffeners, which also need to be curved.
 
Because the four-storey building is not overlooked and the rooftop HVAC machinery can’t be seen from ground level, Maple’s screening system has been chosen primarily for its acoustic properties. A single bank of 100mm louvres, will help reduce noise pollution for health staff and patients, and nearby residents.
 
When complete, the hub will offer a range of services, including community mental health and children’s services. As part of the project for Central Bedfordshire Council, Willmott Dixon are also building 98 homes for residents aged over 55 on the site.
 

SHARE ON SOCIAL

Share article on Linkedin Share article on Twitter Share article on Facebook

Download our pluto brochure

Maple's pluto louvre system is lightweight and easy to install and hides unsightly HVAC machinery

It’s lightweight and easy to install - an important consideration for rooftop locations and fixes directly to the building sub-frame. Viewed from the ground, it’s a sleek system of powder-coated or anodised aluminium louvres.

Download our pluto brochure
pluto-louvre-system-img copy

You might also be interested in...

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 08:34

Maple have completed the first part of a project in Sheffield to install plant screening that doesn’t look like plant screening.

Read more

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 08:34

Maple are working with Willmott Dixon on an exciting new project in Dunstable.

Read more

Posted by Jake Dunn on 04/08/22 08:34

Maple have won a prestigious rainscreen cladding project for a new extension at The Royal Oldham Hospital.

Read more